[Tutorial] Snel selecteren met Photoshop

In deze tutorial leer je hoe je snel iets kan selecteren met photoshop. Je kan op een eenvoudige en snelle manier een figuur selecteren en knippen uit de achtergrond met behulp van de magic wand tool. Het is helemaal niet moeilijk, veel kennis van photoshop heb je dan ook niet nodig voor deze tutorial.

1. Kies natuurlijk de afbeelding waaruit je iets wil selecteren. Ik koos voor deze tutorial een afbeelding van http://www.sxc.hu, namelijk de volgende:

http://www.sxc.hu/photo/648581

2.Kopiëer de afbeelding, op een nieuw document in photoshop (als je de afbeelding hebt gekopieerd zal photoshop automatisch de juiste afmetingen kiezen) en plak de afbeelding.

3. Nu kies je de magic wand tool uit je toolbox.

Magic wand tool

De instellingen moeten als volgt zijn: je kiest het tweede vierkantje, ‘add to selection’, hiermee kan je de selectie gewoon uitbreiden, anders maakt photoshop telkens een nieuwe selectie. Tolerance heb ik hier ingesteld op 50, maar dat kan variëren. Het begrip spreekt voor zich: hoe meer tolerance, hoe minder rekening hij gaat houden met de kleurverschillen, hoe minder tolerance, hoe meer rekening hij houdt met de kleurverschillen. Een blauwe afbeelding scheiden van een blauwe achtergrond is bijvoorbeeld moeilijker dan een groene afbeelding scheiden van een blauwe achtergrond, omdat er bij de tweede meer contrast is.

instellingen

4. Je klikt nu gewoon met de magic wand tool op de blauwe achtergrond, zodat alle blauwe achtergrond geselecteerd is (op 3 muisklikken kan je het bv. al doen).

5. Nu heb je de blauwe achtergrond geselecteerd, terwijl we eigenlijk de snowboarder moeten hebben. Wat we nu nog moeten doen is dus de selectie omdraaien. Dit doe je door ctrl+shift+i in te drukken of in het menu naar ‘Select’, -> ‘Inverse’ te gaan. Nu heb je de snowboarder volledig geselecteerd. Als je nu gewoon op ctrl+c (kopiëren) drukt en daarna bv. op een witte achtergrond ctrl+v (plakken) doet zie je dat je de snowboarder mooi hebt uitgeknipt.

uitgeknipt

Dat was het, dit is dus EEN manier om plaatjes uit te knippen, te selecteren, er zijn er nog enkele andere maar daar ga ik hier niet dieper op in. Dit is een snelle manier, die je echter niet áltijd kan gebruiken. Er zijn ook nog nauwkeurigere manieren, die dan ook veel meer tijd vragen, al vind ik dat deze manier al vrij nauwkeurig is.

Toon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: